Ofte stillede spørgsmål FAQ

Hvad Er Forskellen På Et Solvarmeanlæg Og Et Solcelleanlæg?

Et solcelleanlæg producerer elektricitet, der kan lægges ind på elnettet og lade din elmåler løbe baglæns. Et solvarmeanlæg laver varmt vand, der typisk bliver brugt til varmt brugsvand, men som også kan bruges til rumvarme.

Hvad Betyder Kilowatt Peak (KWp) Og Watt Peak (Wp)?

Dette er en term der bruges til at beskrive et anlægs maksimale nominelle ydelse under normaliserede prøveforhold.

Hvad Sker Der På Dage, Hvor Solen Ikke Skinner?

Solceller får deres energi fra lys. Det betyder, at de ikke behøver direkte indstråling, men kan producere el ved hjælp af såkaldt diffust lys. Dette er den indirekte lysindstråling, som vi i Danmark blandt andet nyder godt af med vores lange lyse sommerdage.

Bruger Det Ikke Mere CO2 At Producere En Solcelle, End Den Når At Fortrænge?

En solcelle har en såkaldt energitilbagebetalingstid på ca. 3 år. Da solcelleanlægget fra IBC Solar har en garanteret produktion på 30 år kommer dette regnskab til at se meget gunstigt ud for klimaet. For hver kWh der bliver sparet fortrænger vi udledningen af ca. 0,7 kg. CO2.

Hvilke Muligheder Findes Der For At Finansiere Et Solcelleanlæg?

Der findes to overordnede skatteprincipper omkring solcelleanlæg. Den skematiske ordning og afskrivning. Dette og den direkte finansiering af dit nye solcelleanlæg synes vi, du skal diskutere personligt med en rådgiver. Han kan fortælle dig om de specifikke muligheder for at opnå den bedst mulige finansiering af dit solcelleanlæg.

Hvad Sker Der, Hvis Politikerne Går Hen Og Forringer Mulighederne Under Nettomålingsordningen?

Det er jo før set at politikere går hen og laver regler, der forringer vores muligheder for at lave vedvarende energi og derfor er nettomålingsordningen ikke garanteret for bestandig. Heldigvis er det sådan i Danmark, at man typisk ikke ændrer regler med tilbagevirkende kraft. Det betyder, at dit anlæg købt under nettomålingsordningen vil forblive under nettomålingsordningen.

Hvor Lang Tid Holder Et Solcelleanlæg?

Det holder længe – meget længe endda. Solcellerne fra IBC Solar har f.eks. en garanteret produktion i 30 år. Det betyder, at det tyske firma garanterer, at efter 30 år producerer dit anlæg stadig 80 procent af den nominelle ydelse. Vekselretteren påregnes en levetid på ca. 15 år hvorefter den sandsynligvis må udskiftes eller repareres.

Skal Et Solcelleanlæg Vedligeholdes?

Solcellepaneler er som udgangspunktet vedligeholds frie i 25 – 50 år. Man skal forvente at vekselretteren skal renoveres eller udskiftes efter ca. 15 – 25 år.

Skal Mit Solcelleanlæg Rengøres?

Med en hældning på mere end 20 grader sikrer specialglasset på modulerne, at almindeligt skidt og snavs skylles af sig selv. Producenterne hævder, at den selvrensende effekt virker med en hældning helt ned på 12 grader, men hold alligevel øje med genstridige fugleklatter og lignende, som bør fjernes.

Kan Hagl Ødelægge Mine Moduler?

Nej, hagl i Danmark kan ikke ødelægge et modul.

Vil Reflekserne Fra Panelet Ikke Genere Naboerne?

Vore paneler har specialglas med en særlig overflade, der afgiver meget lidt refleksion, mellem 0,3 og 2% (vindues glas reflekterer mellem 5 og 15% og glaseret tegl 60-90%). Dette bliver forhindret med antireflekscoating af glasset. I modsætning til f.eks. visse billige paneler, vi ser forhandles and vore konkurrenter i Danmark, vil solcellepaneler fra vore producenter ikke lave store generende reflekser. Reflekser er solstråler, der ikke bliver til strøm, så i sidste ende kan det ikke betale sig at købe dårlige billige paneler med høj reflektion.

Hvordan Bliver Mit Solcelleanlæg Forsikret?

Et solcelleanlæg falder typisk ind under den almindelige forsikring af dit hus. Da et solcelleanlæg repræsenterer en betragtelig værdi, bør du dog kontakte dit forsikringsselskab for evt. at få skrevet solcelleanlægget direkte ind i forsikringspolicen.

Kan Lynnedslag Ødelægge Et Solcelleanlæg?

Et direkte lynnedslag kan ødelægge dit solcelleanlæg, men risikoen for et direkte lynnedslag er lav. Tal eventuelt med dit forsikringsselskab om, hvorledes det forholder sig med dækning ved skader forårsaget af lyn.

Er Det Ikke Klogt At Vente Med At Købe Et Solcelleanlæg?

Det mener vi jo i sagens natur ikke. Solcelleteknologien er markedsfærdig og markedet er i kraftig vækst. F.eks. blev der på verdensplan i 2010 sat flere mW solceller op end der blev opført vindmøller på verdensplan. Det er ikke sandsynligt at effektiviteten på de enkelte solceller vil ændre sig drastisk. Effektiviteten udvikler sig støt og roligt, men i Danmark er det ikke effektiviteten, der er afgørende for private, men netop hensynet til nettomålingsordningen og privatforbruget. Samtidigt skal du huske på, at for hvert år du venter, giver du de penge du kunne have brugt på solceller til dit elselskab. Og det er en dårlig forretning for dig.

Er Mit Tag Egnet Til Solceller?

Det optimale tag til tagmonterede solceller har en hældning på 30 grader direkte mod syd. Men generelt kan vi sige, at der er et vist spillerum i forhold til panelernes orientering, hvor du ikke mister al for megen effektivitet. Til gengæld skal du sikre dig at træer og lignende ikke kaster skygge på dit solcelleanlæg.
I takt med at priserne på solceller falder åbner der sig også et langt større spillerum for montering af solcellerne.

Skal Jeg Have Tilladelse Til At Opføre Et Solcelleanlæg På Mit Tag?

Generelt er der ingen der forhindrer dig i at installere et solcelleanlæg på dit tag. Du bør dog alligevel forhøre dig om specielle forhold i lokalplaner og grundejerforeninger.

Hvor Meget Kan Jeg Tjene På Mit Solcelleanlæg?

For private kan det bedst betale sig at dimensionere solcelleanlægget efter dit elforbrug, da el du ikke forbruger selv blot aflønnes med markedspris pr. kW. Derfor handler økonomien i et solcelleanlæg primært om den gamle talemåde: “Hvad der er sparet, er tjent.” Det kan dog også løbe op i ret meget. Elpriserne stiger og din elregningen om 20 år vil derfor være højere medmindre du altså har et solcelleanlæg, der producerer din elektricitet gratis. Jo hurtigere du kommer i gang, jo mere får du ud af det.

Kan Jeg Fjernovervåge Solcellesystemet?

Ved hjælp af en såkaldt datalogger kan du fjernovervåge dine solceller og hele tiden se, hvor meget de producerer på din smartphone eller computer.

Hvorfor Skal Jeg Købe Et Solcelleanlæg?

Solenergi er ren energi.

Solenergi er gratis energi – når solcelleanlægget er betalt tilbage.

Du kan spare mange penge ved at installere et solcelleanlæg.

Et solcelleanlæg forøger værdien af din ejendom.

Solen skinner hele året – også i Danmark, så hvorfor ikke udnytte det?

Solcellesystemer er næsten vedligeholdelsesfri.

Du kan fastlåse din elregning.

Du hjælper med til mindske udledningen af CO2 – Det vil dine børn og børnebørn sætte pris på.

Kan Et Solcelleanlæg Afskrives?

Politikerne på Christiansborg har afskaffet dette igen, så pt. kan man ikke afskrive, desværre.

Hvordan Kan Jeg Sammenligne Priser På Solcelleanlæg?

Det er svært at sammenligne priser på de mange tilbud, du møder på nettet. Hvis du går i dybden med flere af de forskellige tilbud, vil du finde ud af, at der det ene sted er tale om genbrugte produkter, et andet sted bliver det ikke nævnt, at du skal købe en ekstra dyr vekselretter og et tredje sted mangler måske montagesystemet. Det er vores vurdering, at du med et godt solcelleanlæg har glæde af den gratis strøm i mere end 30 år. Derfor skal du i langt højere grad se på faktorer som garanti, sikkerhed og faglighed når du køber et anlæg fremfor at spare et par tusind. Du finder ikke en mere erfaren forhandler end Solenergi Danmark.